Andrej Mirčev: Iskušavanja prostora

10.00  (75.35 kn)

SKU: BS-42665 Kategorija:

Opis

Knjiga “Iskušavanje prostora” iz divergentnih vizura tematizira i problemazira posljedice tzv. topological turn-a kojim je, polazeći od prostora kao zajedničkog nazivnika, iz temelja redefiniran pristup humanističkim znanostima.

Nastajući na temelju tekstova koje je autor pisao za različite znanstvene i stručne publikacije, knjiga je svojevrsna čitanka suvremene teorije prostora koja biva aplicirana na različite slučajeve u rasponu od prostornih metafora u tekstu, do hibridnih umjetničkih žanrova kao što su multimedijalne instalacije i umjetnost performancea.

Ono što čini fokus tekstova koji bi bili objavljeni u “Iskušavanju prostora” je istraživanje prostornih praksi koje se događaju u suvremenim umjetničkim medijima i koje zahtijevaju interdisciplinarno ustrojenu analizu. Tretirajući i sagledavajući problem iz raznolikih perspektiva, pokušavaju se mapirati moguće točke presjeka, dodira te sličnog (ili možda različitog) iskustva prostornosti koje bi moglo postati platformom susreta divergentnih umjetničkih i teorijsko – diskurzivnih praksi.

Iako je u prvom redu namijenjena studentima, zahvaljujući jasnim i argumentiranim tezama, knjiga bi mogla biti zanimljiva kako stručnoj, tako i široj čitalačkoj publici.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-42665

Izdavač i godina:

UMJETNIČKA AKADEMIJA OSIJEK, 2009.

Broj stranica:

167

Uvez:

TVRDI

Format:

24X17CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu