Borislav Vujčić-Iskušenja

7.00  (52.74 kn)

Šifra: BS-38910

Izdavač i godina:Profil,2005.

Broj stranica:243

Uvez:meki

Format:20×14,5cm

Stanje:izvrsno

Opis

U zbirku priča “Iskušenja” nedavno preminuloga hrvatskog pisca Borislava Vujčića uvrštena je i kratka priča “Zaštićeni svjedok” za koju je krajem travnja nagrađen nagradom “Ranka Marinkovića” na natječaju za kratku priču “Večernjeg lista”.

Ta priča nosi snažnu simboličnu težinu vremena. Na kratkom prostoru priče, autor uspijeva ocrtati karakter glavnog junaka u jednoj horror atmosferi viđenja vlastita sprovoda. Kolaži realnog i irealnog isprepliću se u bljeskovima o jednoj tragičnoj sudbini onih kod kojih je rat ostavio trajan pečat. Glavni konflikt u priči zapravo je traganje za izgubljenim identitetom i taj konflikt ide duboko ispod površine samog pripovjedanja.

Borislav Vujčić (Orah kod Vrgorca,1957. – Zagreb, 2005.) objavio je sedam romana, četiri zbirke novela, tri zbirke poezije i dvije knjige dramskih djela. Mnoge su mu drame izvedene u hrvatskim kazalištima, po njegovim scenarijima snimljeni su i televizijski filmovi, a na Hrvatskom radiju izvedene su brojne njegove radio-drame. Dobitnik je više književnih i dramskih nagrada.

Dodaj u košaricu