Christy Lefteri: Pčelar iz Alepa

13.00  (97.95 kn)

SKU: BS-50967 Kategorija:

Opis

Nuri je pčelar, a njegova supruga Afra slikarica. Žive životom običnih ljudi, okruženi obitelji i prijateljima, u prelijepom sirijskom gradu Alepu – dok se ne dogodi ono najgore. Kada ratni vihor pohara njihovu zemlju i do temelja uništi njihov grad, odnijevši sa sobom sve ono što su nekoć voljeli i do čega im je bilo najviše stalo, ne preostaje im ništa doli pobjeći negdje drugdje.

Nuri i Afra na svome se opasnom putovanju na Zapad moraju suočiti ne samo s neizrecivom boli zbog gubitka djeteta koji ih je posve dotukao, stvorivši između njih dubok jaz, nego i s mnogim drugim životnim pogibeljima koje bi slomile i one najhrabrije među nama. No možda najveća opasnost s kojom se iz dana u dan suočavaju nije puko preživljavanje već prijetnja da se postupno izgube u tamnim bespućima svoje tuge koja im malo-pomalo nagriza dušu i sve ih više međusobno udaljava. Hoće li na putu do svoga cilja Nuri i Afra uspjeti ponovno pronaći i put jedno do drugoga: iznova se prepoznati kao osobe koje su se nekoć zaljubile i osjetiti da se i dalje vole?

Dirljivo, snažno, suosjećajno i prekasno napisan, “Pčelar iz Alepa” oda je čovječnosti i snazi ljudskoga duha.
Ispričan naizgled jednostavno, ovaj je roman zapravo ona vrsta knjige koja nas podsjeća na to koliku snagu imaju riječi umješnog pripovjedača.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-50967

Izdavač i godina:

STILUS, 2021.

Broj stranica

344

Uvez:

MEKI

Format:

20X13CM

Stanje

IZVRSNO

Dodaj u košaricu