Dalibor Paulik: Hrvatski operni libreto

22.00  (165.76 kn)

NA SKLADIŠTU. DOSTUPNO UNUTAR 24H U ANTIKVARIJATU ILI ODMAH PUTEM INTERNETSKE NARUDŽBE.

SKU: BS-42551 Kategorija:

Opis

“Hrvatski operni libreto : Povijest, struktura i europski kontekst” je knjiga koja po prvi puta u hrvatskoj teatrološko-muzikološkoj literaturi donosi cjelovit, stručan i znanstveno utemeljen pregled i sud o najvažnijim hrvatskim opernim libretima.

Knjiga obuhvaća programske cedulje praizvedaba, ulomke iz osvrta na praizvedbe prvih hrvatskih opera, rukopise libreta H. Badalića, M. Begovića, S Tucića, ulomke iz glasovirskih izvadaka, prepiske Demetera, Kukuljevića, Begovića i Gotovca, Gotovčeve skice “Ere s onoga svijeta”, rukopise partitura Hatzea, Kelemena, Kuljerića, Radice i Juranića, te sjećanja S. Miletića na praizvedbu “Porina” i N. Fallera na praizvedbu “Zrinskoga”. Bogato je likovno opremljena te sadržava 41 ilustraciju u boji, 82 crno-bijele ilustracije, 19 shematskih prikaza i 22 programske knjižice i kazališne cedulje.

Knjiga “Hrvatski operni libreto – Povijest, struktura i europski kontekst” namijenjena je muzikološkoj i teatrološkoj javnosti, te studentima povijesti glazbe, teatrologije i kroatistike.

Knjiga je predstavljena u povodu 110. obljetnice otvorenja zgrade Hrvatskog narodnog kazališta i 70. obljetnice praizvedbe najizvođenije hrvatske opere “Ero s onoga svijeta”.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-42551

Izdavač i godina:

GOLDEN MARKETING-TEHNIČKA KNJIGA, 2002.

Broj stranica:

287

Uvez:

TVRDI

Format:

28X22CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu