David Eagleman: Mozak – čudesna priča o tebi

13.00  (97.95 kn)

SKU: BS-51842 Kategorija:

Opis

Ako ste dosad mislili da je mozak najčudesniji dio vašeg tijela, ova će vas knjiga nedvojbeno uvjeriti da ste u pravu.
Dr. David Eagleman kojeg s pravom nazivaju ‘rock-zvijezdom neuroznanosti’ vodi nas na nevjerojatno putovanje u unutarnji svemir, jednako fascinantan i tajanstven kao i onaj koji nas okružuje.
Podijelivši knjigu o poglavlja u pitanja Tko sam ja?, Što je stvarnost?, Tko ima nadzor?, Kako odlučujem?, Jesi li mi potreban? i Tko ćemo biti?, Eagleman propituje našu stvarnost, svjesnost i naziremo li budućnost koju nam sprema ubrzani napredak biologije i tehnologije. Iako smo skloni misliti da se naš mozak, baš kao i ostatak tijela, potpuno razvio u ranim dvadesetim godinama, činjenica je da se naš mozak i dalje stalno mijenja, a oblikuje ga upravo naš život – i obrnuto. Iako uvjereni da sami svjesno donosimo odluke i upravljamo svojom sudbinom, Eagleman će nas natjerati da promislimo dvaput!

Uz lucidne mozgalice, optičke varke, opise slavnih i manje slavnih ali ništa manje revolucionarnih eksperimenata i fantastične primjere zbog kojih ćete doslovce ostati bez daha, poskočiti od veselja ili požuriti s nekim podijeliti nova saznanja, ova je knjiga štivo koje nećete ispuštati iz ruku. Jer – što bi moglo biti zanimljivije od nas samih!

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51842

Izdavač i godina:

PLANETOPIJA, 2016.

Broj stranica:

198

Uvez:

MEKI

Format:

22X15CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu