Die Gestüte Und Meiereien Seiner Majestät Des Königs Wilhelm Von Württemberg

8,000.00kn

Šifra: BS-18330

Izdavač i godina: Verlag: Stuttgart, Ebner & Seubert ,1961.

Broj stranica: 228

Uvez: tvrdi

Format: 26 x 18 cm

Stanje: izvrsno

Opis

Ergele i mljekare njegova veličanstva kralja Wilhelma von Württemberga

Hügel, Julius Frhr. von / G. F. Schmidt. Verlag: Stuttgart, Ebner & Seubert 1961.

Die GestUte Und Meiereien Seiner MajestAt Des KOnigs Wilhelm Von WUrttemberg Julius HUgel, G. Schmidt Ebner & Seubert, 1861 Pets; Horses; General; Animal breeding; Dairy farming; Horses; Nature / Horses; Pets / Horses / General

Sa 7 pločica u boji (neke preklopne) i brojnim ilustracijama teksta. Sa 7 pločica u boji (neke preklopne) i brojnim ilustracijama teksta. Izdavačka indigo platna s lijepim i pozlaćenim pečatom. Rijetko prvo izdanje ove studije o poznatoj ergeli Wilhelma, kralja Württemberga. WR Brown navodi da je kraljevsku ergelu od 1852. do 1871. vodio barun Julius von Hügel, koji je od egipatske ergele Abbas-paše kupio vrijedne zalihe, “podižući je tako na najviši standard izvrsnosti” (Konj pustinje, str. . 161/166). Istraživači Al Khamse oslanjali su se na ovaj tekst kao izvor informacija o dionicama Zaklade Al Khamsa Arabians II Europa. Iako je pretisak proizveden 1973. godine, knjiga nije objavljena u engleskom prijevodu; Judith Forbis (Klasični arapski konj, str. 137) objašnjava da su njezini sažeti iskazi o von Hügelu ‘ knjige temelje se na privatnom prijevodu autorice Erike Schiele.

Friedrich Wilhelm Carl (rođen 27. rujna 1781. u Lüben u Šleskoj, † 25 lipanj, 1864 u Cannstatt ) bio je Wilhelm ja, drugi kralj od Württemberg od 1816. do 1864. .

Nakon što su obilježeni Williamovi sukobi mladosti s ocem kraljem Friedrichom , on je preuzeo vlast u Württembergu obilježen neuspjehom usjeva i glađu ” godina bez ljeta ” 1816. Nakon stupanja na dužnost, pokrenuo je sveobuhvatne reforme, što je rezultiralo odobrenjem Wurttemberga posjedi prema Ustavu očitovani 25. rujna 1819. U svojoj 48-godišnjoj vladavini, Kraljevina Württemberg promijenila se iz heterogene poljoprivredne države, koja je nastala iz različitih denominacijski različitih kneževina, u ustavnu državu sa zajedničkim identitetom i dobro organiziranom upravom.

Uz svoju uspješnu unutarnju politiku, tijekom svoje vladavine vodio je ambicioznu vanjsku politiku usmjerenu prema Njemačkoj i Europi s ciljem promjene europskog sustava moći stvorenog u Bečkom kongresu . Pored velikih sila Pruske i Austrije , vidio je središta kristalizacije treće njemačke velike sile u kraljevinama Bavarske , Saske , Hannovera i Württemberga . Čak i ako ti planovi trijade nikad nisu uspjeli, jamčili su dosljednu, koherentnu i ciljanu politiku tijekom njegove vladavine.

Kao jedini njemački monarh, Wilhelm se osjećao primoranim priznati carski ustav iz 1848. godine. Nakon neuspjeha revolucije 1848/49. Vodio je restorativnu politiku koja mu je osujetila liberalni imidž iz vremena prije revolucije. Umro je 1864. u zamku Rosenstein u Cannstattu. Njegov se grob nalazi u grobnoj kapeli na Württembergu .