Helmut Anheier i Yudhishthir Raj Isar: Conflicts and Tensions

150.00kn

NA SKLADIŠTU. DOSTUPNO ODMAH PREKO INTERNETSKE PRODAJE, U ANTIKVARIJATU U ROKU OD 24 SATA

Šifra: BS – 29977

Izdavač i godina: Sage Publications, 2007.

Broj stranica: 639

Uvez: meki

Format: 19×25 cm

Stanje: izvrsno

Opis

U doba globalizacije više nismo sami kod kuće. Migracija dovodi druge svjetove u naše, baš kao što globalni doseg medija prenosi naš svijet u srca i umove drugih. Često su nerazmjerne vrijednosti nagurane zajedno na istom javnom trgu. Svi mi danas sve više živimo u onoj vrsti “rubnih kultura” kakve smo prije viđali samo na granicama civilizacija u mjestima poput Hong Konga ili Istanbula. Rezultirajuća trvenja i fuzije oblikuju dušu nadolazećeg svjetskog poretka. Ne mogu se sjetiti nijednog drugog projekta s ambicioznim opsegom definiranja ove nove stvarnosti osim projekta Kulture i globalizacija. Ne mogu zamisliti sposobnije umove od Raja Isara i Helmuta Anheiera koji to mogu izvući iz
Nathana Gardelsa
Glavni urednik, NPQ, Global Services, Los Angeles Times Syndicate/Tribune Media
Ova serija predstavlja inovativan pristup središnjim pitanjima globalizacije, tom fenomenu tako nedefiniranih kontura
Lupwishi Mbuyumba
Direktor Opservatorija kulturnih politika u Africi

“Globalizacija je dobila značajnu pozornost iz političke i ekonomske perspektive. “The Cultures and Globalization Series” namijenjen je popunjavanju praznine u trenutnim istraživanjima proučavanjem kulturnih posljedica globalizacije. Ovaj svezak također uključuje kulturne pokazatelje s vizualnim prikazom podataka relevantnih za kulturu i globalizaciju. Različiti grafikoni, grafikoni i tablice podataka dodaju vrijednost. Sažetak : Preporučuje se.” — MA LaMagna Objavljeno: 21.12.2007

o autoru
Helmut K. Anheier, dr. sc., predsjednik je i dekan na Hertie School of Governance i predsjedavajući katedre sociologije na Sveučilištu Heidelberg. Doktorirao je na Sveučilištu Yale 1986. godine, bio je viši istraživač na John Hopkins School of Public Policy, profesor javne politike i socijalne skrbi na UCLA-i Luskin School of Public Affairs i Centennial profesor na London School of Economics. Profesor Anheier je osnovao i vodio Centar za civilno društvo na LSE-u, Centar za civilno društvo na UCLA-i i Centar za društvena ulaganja u Heidelbergu. Prije nego što je započeo akademsku karijeru, služio je kao službenik za socijalna pitanja u Ujedinjenim narodima.

Autor je preko 400 publikacija, a za svoju stipendiju dobitnik je raznih međunarodnih nagrada i priznanja. Među njegovim nedavnim izdanjima knjiga su Neprofitne organizacije – teorija, upravljanje, politika (London: Routledge, 2014.), Svestrana američka institucija: promjenjivi ideali i stvarnosti filantropskih zaklada s Davidom Hammackom (Washington, DC: Brookings, 2013.) i The Global Studijska enciklopedija s Markom Juergensmeyerom (5 svezaka, Sage, 2012.). On je glavni akademski voditelj godišnjeg izvješća o upravljanju škole Hertie (Oxford University Press, 2013.-), a trenutno radi na projektima koji se odnose na istraživanje indikatora, društvene inovacije te uspjeh i neuspjeh u filantropiji.

Yudhishthir Raj Isar neovisni je analitičar, savjetnik i javni govornik koji se nalazi u različitim svjetovima kulturne teorije, iskustva i prakse. Profesor je studija kulturne politike na Američkom sveučilištu u Parizu i izvanredni profesor na Institutu za kulturu i društvo Sveučilišta Western Sydney. Također je bio maître de conference na Sciences Po u Parizu. Profesor Isar suurednik je Cultures and Globalization Series (SAGE). Povjerenik je kulturnih organizacija civilnog društva i konzultant međunarodnih organizacija i zaklada te bivši predsjednik Culture Action Europe. Prije toga, u UNESCO-u, gdje je služio od 1973. do 2002., bio je osobito izvršni tajnik Svjetske komisije za kulturu i razvoj i direktor Međunarodnog fonda za promicanje kulture.