Ira B. Nadel: Raznoliki stavovi – život Leonarda Cohena

20.00  (150.69 kn)

SKU: BS-46603 Kategorija:

Opis

Leonard Cohen, jedan od najpoznatijih i najuglednijih kanadskih pjesnika, romanopisaca i glazbenika, ostao je tijekom pola stoljeća svoje karijere enigma: boem iz dobrostojeće građanske obitelji koji je život proveo lutajući svijetom, kantautor optuživan da se uz njegove pjesme „režu žile“, „ovjenčani pjesnik pesimizma“, pjesnik i rock-zvijezda koja je pobjegla u zen-budistički samostan.

Za sve to vrijeme Cohen je dobro čuvao svoju privatnost: ono što o njemu znamo dolazi uglavnom iz njegovih stihova. Koristeći neobjavljena pisma, dnevnike, bilježnice, pjesme i rukopise iz Cohenova arhiva, te uklopivši razgovore s Cohenom i njegovim najbližim prijateljima i suradnicima, Ira Nadel prati Cohenov život od ranih godina u Montrealu, preko grčkog otoka Hidre, Los Angelesa i samostana na Mt. Baldyju, do nedavna povratka u svijet, razotkrivajući ono što je Cohen nazvao „mojim životom u umjetnosti“, umjetnosti koja je „ozbiljna, što mnogi brkaju s depresijom“.

Supported by Otvoreni radio

*** Knjiga Raznoliki stavovi osvojila je nagradu UBC za kanadsku biografiju. IRA B. NADEL istaknuti je sveučilišni profesor engleske književnosti na University of British Columbia. Autor je, između ostalog, biografija Toma Stopparda, Ezre Pounda i Davida Mameta.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-46603

Izdavač i godina:

Ljevak, 2007.

Broj stranica:

398

Uvez:

Tvrdi

Format:

24x16cm

Stanje:

Izvrsno

Dodaj u košaricu