Jasenka Kljajić: Njemačko-hrvatski rječnik

23.00  (173.29 kn)

SKU: BS-49655 Kategorija:

Opis

Suvremeni rječnik s približno 37.000 natuknica, među kojima su i nove riječi i izrazi iz suvremenoga hrvatskog leksika (koji nisu bili zastupljeni u dosadašnjim rječnicima), novost je u hrvatskoj leksikografiji i na domaćem tržištu.
Svaki korisnik tiskanog izdanja uz knjigu dobiva i kods pomoću kojega može preuzeti digitalno izdanje Rječnika.
Rječnik je ušao velik broj razgovornih izraza, žargonskih riječi, izraza dječjeg jezika, termina iz područja novinarstva i sl., a s obzirom na sve širu uporabu vulgarnog jezika u književnosti, dnevnom tisku i u životu, uvrštene su i takve riječi. Kako se ne bi premašio zadani opseg, uključivanje mnoštva novih, suvremenih riječi i izraza, od autorice je tražilo izostavljanje zastarjelih riječi i fraza te onih koje se rjeđe upotrebljavaju.
Novost je i to što je svaka natuknica u Rječniku, uz prijevod, potkrijepljena i primjerima, što olakšava upotrebu, a navode se i nužna područja upotrebe te pobliža objašnjenja. Uz pojedine natuknice objašnjena je i njihova pravilna gramatička i stilska uporaba. Korisnicima će biti vrijedno doznati i kakvog je značenja riječ u percepciji govornika, na primjer je li ona humoristična, ironična ili pejorativna.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-49655

Izdavač i godina:

ŠKOLSKA KNJIGA, 1998.

Broj stranica:

1493

Uvez:

TVRDI

Format:

17X10CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu