Jean Rhys: Široko Sargaško more

12.00  (90.41 kn)

SKU: BS-51973 Kategorija:

Opis

Romanom “Široko Sargaško more”, o kojem se najčešće govori kao o postmodernom, postkolonijalnom odgovoru na “Jane Eyre”, Jean Rhys je stekla književnu slavu iznoseći na svjetlo dana jedan od najmisterioznijih likova svjetske književnosti: luđakinju zatočenu u potkrovlju dvorca glavnog junaka romana Charlotte Bronte “Jane Eyre”.

Priča remek-djela britanske prozaistice Jean Rhys smještena je u bujan, magičan krajolik Jamajke 1830-ih godina. Glavna junakinja, Antoinette Cosway, kreolska je nasljednica odrasla na karipskoj plantaži. Udaje se za mladog Engleza, ali u procjepu između njegovih surovih zahtjeva i vlastitog krhkog osjećaja pripadnosti, Antoinette potone u ludilo, a on je odvodi s jedinog mjesta koje je osjećala kao svoje – kuće s vrtom u kojem su „staze zarasle a miris mrtvog cvijeća miješa se sa svježim mirisom rastućega”.

“Široko Sargaško more” je prema ‘Time Magazineu’ jedan od najboljih romana na engleskom jeziku u posljednjih 85 godina. Dobitnik ugledne književne nagrade WH Smith.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51973

Izdavač i godina:

NAKLADA LJEVAK, 2008.

Broj stranica:

191

Uvez:

MEKI

Format:

20X13CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu