Josip Kalaica: Razmijenjeni iz bugojanskog logora „Stadion“ 13. 3. 1994. – 20 godina poslije

150.00kn

NA SKLADIŠTU. DOSTUPNO ODMAH PREKO INTERNETSKE PRODAJE, U ANTIKVARIJATU U ROKU OD 24 SATA

Šifra: BS – 22558

Izdavač i godina: Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH, 2014.

Broj stranica: 519

Uvez: tvrdi

Format: 25×18 cm

Stanje: izvrsno

Nema na zalihi

Obavijesti me kad se artikl vrati na zalihu.

Opis

Knjiga „Razmijenjeni iz bugojanskog  logora „Stadion“ 13. 3. 1994. – 20 godina poslije“, autora Josipa Kalaice svjedočanstvo je tragične sudbine Hrvata Bugojna, o prešućenom zločinu i nepriznatoj žrtvi.

Hladno i precizno, baš onako kako je i zločin izveden, iznosi Kalaica činjenice, svjedočenja, fotografije i ostavlja knjigu uspomene i opomene.

To je dokument i poruka onima koji još uvijek neće i ne priznaju da je logora tzv. Armije BiH u Bugojnu uopće bilo.

Autor je, prezentirajući  izvorne dokumente, svjedočanstva, fotografije, zapisnike i druge dokumente, želio izbjeći  osobne stavove i dojmove koje nosi kao jedan od sudionika svih ovih događanja, koji je bio zatočenik logora „Stadion“ u Bugojnu.

On ne želi biti niti tužitelj niti sudac bilo komu, želio je i u tomu  u najvećoj mjeri i uspio, dati doprinos istini i otkinuti od zaborava ljude koji su pretrpjeli strašne torture i zločine, ali i ukazati na one koji su ih počinili.

U cjelokupnom djelu je spojeno sve ono što autor kao sudionik (u ratu u obrani Bugojna od srpske agresije izgubio je brata op.a.) i ratni zatočenik, osobno doživio, te ono do čega je došao svojim dugogodišnjim radom na rasvjetljavanju  istine i traganjem za nestalim i ubijenim  zatočenicima, te njihovim posmrtnim ostacima, tj. dokumentiranju svega vezanog za te osobe i događanja.