Josip Laća (ur.): Religijski leksikon

100.00kn

Šifra: BS-03738

Izdavač i godina: Mosta, 1999.

Broj stranica: 416

Uvez: tvrdi

Format: 28,5 x 22 cm

Kategorija:

Opis

Religijski leksikon nudi potpun i cjelovit pregled svjetskih religija i sve važnije religijske pokrete. Od pretpovijesti do danas potanko prikazuje narode i sveta mjesta, kultove, vjerske vođe i učitelje, proroke, sljedbe, ključne pojmove i povijesno religijske događaje, svece te druge znamenite osobe. Sadrži više od 2500 natuknica i više od 700 fotografija u boji.

Algoritamski pregledan A-Ž, sadrži više od 2.500 natuknica gustog i bogatog teksta. Tvrdog uveza, šivan i ljepljen prilagođen je permanentnom korištenju. Koristan je priručnik studentima teološkog i filozofskog fakulteta. Svojom konciznošću pruža mogućnost brzog i jednostavnog dobivanja relevantnih podataka.

Nudi potpun i cjelovit pregled svjetskih religija i sve važnije religijske pokrete. Od pretpovijesti do danas potanko prikazuje narode i sveta mjesta, kultove, vjerske vođe i učitelje, proroke, sljedbe, ključne pojmove i povijesno religijske događaje, kao i anđele i svece, te druge znamenite osobe. Povijest duhovnog života u Hrvatskoj posebno je dopunjena. Tako smo na primjer natuknicu franjevci dopunili podacima o pojavi franjevaca u ondašnjim hrvatskim zemljama. Unijeli smo oko sto trideset novih natuknica o hrvatskim svecima, blaženima, značajnim biskupima, biskupijama, kardinalima, religioznim piscima i filozofima, ustanovama, samostanima, svetištima i slično. Zahvaljujući 700 fotografija u boji, poput opće enciklopedije povijesti umjetnosti ovaj leksikon predstavlja i veliku zbirku umjetničkih djela, slika, kipova i arhitektonskih spomenika sa svih strana svijeta nadahnutih religioznošću.