Juan Edmundo Vecchi: Pastoral mladih – izazov za crkvenu zajednicu

80.00kn

NA SKLADIŠTU. DOSTUPNO ODMAH PREKO INTERNETSKE PRODAJE, U ANTIKVARIJATU U ROKU OD 24 SATA

Šifra: BS – 28755

Izdavač i godina: Katehetski salezijanski centar, 1998.

Broj stranica: 256

Uvez: meki

Format: 23×16 cm

Stanje:  izvrsno

Opis

U crkvenom pastoralu nastalo je novo područje djelovanja koje ima vlastite značajke i dobiva sve veće značenje: pastoral mladeži. Za nj se danas, snagom novosti, osjeća osobito zanimanje. Nužno je stoga shvatiti pojave koje su ga uzrokovale i zahtjeve koji iz toga proizlaze.
Pastoral mladeži ili “omladinski” pastoral nije jednostavno nekadašnji religiozni odgoj djece posuvremenjen i proširen danas na stariju dob. A nije ni pastoral odraslih prilagođen mladima. To je zapravo odgovor Crkve na novi društveni i kulturni fenomen, koji je u mnogim svojim vidovima naglašeno nestalan, a naziva se “pitanje mladih”.
Priručnik za rad s mladima
O nužnosti pastorala mladih koji pretpostavlja istinski susret mladih i evanđeoskih vrednota te njihovo sazrijevanje i trajni rast u vjeri progovorio je vrhovni poglavar Salezijanske družbe don Juan Edmundo Vecchi u knjizi pod naslovom “Pastoral mladih: izazov za crkvenu zajednicu”. Taj hvalevrijedan priručnik koji se bavi problematikom mladih te kako ih i na koji način, a u skladu sa svojim poslanjem naviještanja i prenošenja vjere, na pragu trećeg tisućljeća približiti Kristu, objelodanio je Katehetski salezijanski centar u Zagrebu. U prvom, od ukupno četiri poglavlja, autor donosi etape razvoja i izazove u pastoralnom djelovanju obrađujući fenomen mladih od šezdesetih