Laura Marchig: Schmarrn

12.00  (90.41 kn)

SKU: BS-52875 Kategorija:

Opis

Laura Marchig, Schmarrn, porodična kuharica, dvojezično izdanje, Umjetnička organizacija Fedra art projekt, Rijeka, 2022. str. 254.

Ova „porodična kuharica“ riječke pjesnikinje i spisateljice, po svojoj simboličnoj vrijednosti, izražava ljubav i posvećenost preko mirisa i okusa koje je Laura Marchig u svom intuitivnom senzibilitetu predosjetila te se otvorila spoznaji i razumijevanju svijeta. Polazeći od glasova svoje obitelji, od stvarnih i konkretnih likova koji su unutar vrta u Riječkom kvartu Kozala, tkali svoju priču, te koristeći se svojim stilom pisanja koje se proteže od konkretnog do oniričkog, obojeno izuzetnom senzualnošću, ali koje nikad ne ide nauštrb velike jasnoće u iskazivanju vlastitih identitetskih vrijednosti, autorica je poduzela fantastično putovanje koje joj je omogućilo da spozna Drugoga, koji je, zapravo Ja koje susreće Drugoga, stranca, tuđinca; to je Ja koje susreće samoga sebe u crtama lica nekog stranca. Dakle, i sami smo stranci. Laura Marchig to nam vrlo jasno daje do znanja.
Jedna od najvažnijih zasluga ovog „hibridnog romana“ je u tome da je trasiralo put koji prolazi autoričinim osobnim iskustvima te se stapa s iskustvima kolektiva, s ljudima s granice.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-52875

Izdavač i godina:

FEDRA, 2022.

Broj stranica:

253

Uvez:

MEKI

Format:

23X16CM

Stanje:

VRLO DOBRO

Dodaj u košaricu