Mark Danner: The Masacre at El Mozote

11.00  (82.88 kn)

SKU: BS-51201 Kategorija:

Opis

Remek-djelo skrupuloznog istraživačkog novinarstva koje je ujedno i svjedočanstvo o zaboravljenim žrtvama zanemarenog teatra Hladnog rata.
"Rijetko pisac preispituje raspravu o epizodi nedavne povijesti s takvom temeljitošću i integritetom da istina više ne može biti upitna. Mark Danner je [učinio] upravo to." --The New York Times

U prosincu 1981. vojnici odabranog, američkog bataljuna Atlacatl salvadorske vojske ušli su u selo El Mozote, gdje su ubili stotine muškaraca, žena i djece, često odrubljivanjem glave. Iako su se izvješća o masakru - i fotografije njegovih žrtava - pojavila u Sjedinjenim Državama, Reaganova administracija brzo ih je odbacila kao propagandu. Na kraju je El Mozote zaboravljen. Rat u El Salvadoru se nastavio, uz američka sredstva.

Kada se Mark Dannerova rekonstrukcija tih događaja prvi put pojavila u The New Yorkeru, izazvala je šok u medijima i američkom vanjskopolitičkom establišmentu. Sada je Danner proširio svoje izvješće u briljantnu knjigu, dodajući novi materijal kao i izvore.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51201

Izdavač i godina:

VINTAGE BOOKS, 1994.

Broj stranica:

304

Uvez:

MEKI

Format

20X13CM

Stanje

IZVRSNO

Dodaj u košaricu