Opis
Ova je knjiga namijenjena stručnom uzdizanju kadrova u mesnoj industriji. Njima je u društvenoj proizvodnji povjeren odgovoran i delikatan zadatak, da svojim radom potpomogu pravilnu i zdravu ishranu naroda.
U ovom, prvom dijelu knjige „Meso i mesne prerađevine“ obuhvaćeno je znanje potrebno svim kadrovima zaposlenim na bilo kojem sektoru mesne industrije. Mesarski će se trudbenici ovdje upoznati sa stočarstvom kao izvorom sirovina za mesnu industriju, svim onim, što utječe na dobru kvalitetu i valjanost mesa i, konačno, s tehnikom vršenja svog zvanja. Kadrovi, koji u svom poslu ne vrše samo mehanički naučene zahvate, već jednako dobro poznaju teoretsku i praktičnu stranu cjelokupne problematike svoje struke, moći će udovoljiti osnovnom zadatku mesne industrije, da osigura potrošačima zdravo meso i mesne prerađevine.
Zagreb, mjeseca septembra 1949.
Dr. Mirko Francetić