Mischa Berlinski: Terenski rad

10.00  (75.35 kn)

SKU: BS-44693 Kategorije: ,

Opis

Kad mu djevojka dobije posao u Tajlandu, mladi novinar Mischa Berlinski pridruži joj se kaneći uživati što više, a raditi što manje. No jedne pijane večeri do njega se dokotrlja priča: karizmatična američka antropologinja Martiya van der Leun nađena je mrtva u tajlandskome zatvoru gdje je služila doživotnu kaznu zbog ubojstva.

Isprva tek znatiželjan, Mischa polako odmotava klupko pripovijesti, a njegova potraga vodi ga do temelja moderne antropologije, kao i do obiteljske povijesti Martiyine žrtve – mladog misionara koji je u planinama Tajlanda propovijedao tajanstvenom domorodačkom plemenu Dijalo.

Kad drugih tragova ponestane, opsesija Martiyom van der Leun Mischu će naposljetku odvesti u svijet tajlandskih planinskih naroda, djevičansku zemlju koja postaje bojištem razornih strasti i dvaju suprotstavljenih, tipično američkih načina gledanja na svijet.

Živa, strastvena, duhovita, “Terenski rad”, knjiga je o opsjednutostima i tabuima – znanstvenim, religijskim i seksualnim – koja najavljuje novi uzbudljivi glas američke književnosti.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-44693

Izdavač i godina:

PROFIL, 2009.

Broj stranica:

284

Uvez:

MEKI

Format:

23X15CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu