Niccolo Ammaniti: Blato

13.00  (97.95 kn)

SKU: BS-51805 Kategorija:

Opis

Sedam priča, različite dužine i tematike formiraju “Blato”, po mnogima ključnu knjigu nove talijanske proze devedesetih godina, skupno nazvane «talijanska pulp književnost».

Egzistencijalno Ammanitijevo blato suvremenog talijanskog velegrada samo približno bi se moglo opisati kao smjesa tarantinovskog crnog humora i brutalnosti Paklene naranče, napetog horora i komedije na talijanski način, alanfordovske groteske i precizne analize urbane otuđenosti.

Niccolo Ammaniti (Rim, 1966.) je najpoznatiji i najcjenjeniji pisac «nove talijanske proze», koja se pojavila devedesetih godina. Nakon prekida studija biologije posvećuje se pisanju i 1994. objavljuje svoj prvi roman “Škrge”. Zapaženiji uspjeh postiže zbirkom priča “Blato” iz 1996., a iste godine priče su mu uvrštene u antologiju “Ljudožderska mladež”, kojom je inauguriran «talijanski pulp». Drugi Ammanitijev roman, “Pokupit ću te i odvesti”, izlazi 1999., a 2001. godine romanom “Ja se ne bojim”, Ammaniti potvrđuje status velike književne zvijezde. Uz pripovjednu prozu, piše i filmske scenarije te scenarije za stripove.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51805

Izdavač i godina:

AGM, 2005.

Broj stranica:

345

Uvez:

MEKI

Format:

20X13CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu