Olivier Blanchard : Makroekonomija

25.22  (190.02 kn)

Šifra: BS-08294
Izdavač i godina: Mate, 2005.
Broj stranica: 583
Uvez: meki 
Format: 25.5 x 20.5 cm
KNJIGE SU DOSTUPNE PREKO INTERNETSKE PRODAJE ODMAH, U DUĆANU U ROKU OD 24 SATA.
Kategorija:

Opis

Olivier Blanchard sigurno je jedan od najpopularnijih i najcjenjenijih makroekonomista u svijetu. Svoju već zavidnu reputaciju analize i sinteze makroekonomskih fenomena stekao je brojnim radovima te do sada već petim izdanjem najpoznatijeg svejtskog udžbenika iz Makroekonomije dodatno ojačao laskavom titulom Glavnog ekonomiste Međunarodnog monetarnog fonda (2008. – 2015. godine).

Njegov udžbenik sastoji se od ukupno 28 poglavlja koji obrađuju sva najvažnija područja suvremene makroekonomije. Autor u prvih desetak poglavlja posebno analizira kratki, srednji i dugi rok. Ono što Makroekonomiju čini dodatno uzbudljivom jest važnost koju autor daje svjetskim zbivanjima; od uvođenja eura u Zapadnoj Europi, velikog američkog deficita tekućeg računa do ekonomskog uspona Kine. Posebno valja naglasiti da se u 28. poglavlju bavi ekonomskom krizom koja je nakon 2008. godine zahvatila cijeli svijet. To je potrebno jako važno istaknuti jer se radi o najvećoj krizi nakon one tridesetih godina (1929.-1933.), a još će više izmijeniti postulate suvremene makroekonomije.

Udžbenik je dodatno oblikovan oko jednog osnovnog modela, koji se usredotočuje na trima tržištima: tržiše dobara, financijsko tržište i tržište rada. Na taj ćete način Makroekonomiju doživjeti kao jednu povezanu cjelinu, a ne kao zbirku modela. Usto, ujedno ćete shvatiti ne samo prošla makroekonomska zbivanja, nego i ona koje se tek imaju dogoditi.

Dodaj u košaricu