Patrick Kingsley: Nova Odiseja

15.00  (113.02 kn)

SKU: BS-51385 Kategorija:

Opis

Europa se suočava s najvećim migracijskim valom u novijoj povijesti, fenomenom koji će trajati godinama. Dramatični događaji na azijskom i afričkom kontinentu – ratovi, gladi, terorizam, represije, kriminal – natjerali su milijune ljudi da napuste svoje domove i potraže novi bolji život – u Europi.

Autor se osobito bavi tzv. balkanskom rutom te pripovijeda o tegobnom prolasku migranata iz Turske preko Egejskog mora do Grčke, potom kroz Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Njemačke.

Autor je pratio i neke individualne sudbine – od kojih su neke završile sretno, druge nesretno – vrlo detaljno opisujući sve teškoće i prepreke na koje migranti nailaze na putu, ali i njihove nade i tjeskobe. Progovara i o krijumčarima izbjeglica, birokratima na granicama, dobrim ljudima koji im pomažu, ali i o onima koji na njima zarađuju.
On izdvaja pojedinca iz mase, pa tom jedinstvenom novinarskom metodom snažno poziva sve one čitatelje koji su – dok se to događalo – mirno spavali u svom krevetu, da pomognu.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51385

Izdavač i godina:

Profil, 2016.

Broj stranica:

314

Uvez:

Meki

Format:

23×15 cm.

Stanje:

Izvrsno

Dodaj u košaricu