Paul R. Niven: Balanced scorecard

20.00  (150.69 kn)

NA SKLADIŠTU. DOSTUPNO UNUTAR 24H U ANTIKVARIJATU ILI ODMAH PUTEM INTERNETSKE NARUDŽBE.

SKU: BS-51446 Kategorija:

Opis

Za kompleksni zadatak upravljanja avionom pilot pred sobom ima cijeli niz mjernih instrumenata koji pokazuju brzinu aviona, smjer kretanja, razinu goriva i ostale podatke o stanju aviona i okoline koja ga okružuje. Upravljanje poduzećem nije jednostavnije od upravljanja avionom, no zašto se onda često koriste financijski pokazatelji kao jedini mjerni instrument za upravljanje poduzećem ili projektom?

Današnji uvjeti poslovanja te snažan konkurentski pritisak nameću potrebu uvođenja suvremenih instrumenata poput balanced scorecarda, koji će menadžmentu olakšati upravljanje poduzećima i izgradnju poslovnog uspjeha. Kompleksnost upravljanja poduzećem zahtijeva da menadžeri imaju istodobni pregled učinka poduzeća na raznim područjima, a balanced scorecard je skup instrumenata koji daje jednostavan i sažet pregled stanja poduzeća i daje odgovore na pitanja gdje se ono nalazi i kamo treba ići.

Knjiga je podijeljena je u dvanaest poglavlja, a na samom početku autor nas uvodi u problematiku poslovanja poduzeća. Ističe ograničenja financijskog mjerenja rezultata i prednosti uvođenja balanced scorecarda kao suvremenog instrumenta kojim se financijska perspektiva nadopunjuje s perspektivom kupaca, unutarnjih procesa te učenja i razvoja, čime se stvara cjelovit pogled na poslovni uspjeh poduzeća.

U ovom novom, drugom izdanju nalaze se i brojne dopune o raznim temama. Kao što sam autor naglašava u Predgovoru, najznačajnija promjena u odnosu na prvo izdanje iz 2002. godine odnosi se na prošireni prikaz strateških mapa. To je snažan komunikacijski alat koji svim zaposlenicima pokazuje što je presudno u provođenju strategije organizacije. Ažurirane su i informacije o vezi između balanced scorecarda i korporativnog upravljanja, što upućuje na presudnu važnost menadžerskih sastanaka usmjerenih na strategiju, kao i na najnoviji trend pod nazivom ured strateškog upravljanja.

Primjenom Nivenovih naputaka, posebno o strateškom upravljanju, plaćama i nagrađivanju, strateškim mapama i mjerenju rezultata i uspješnosti, menadžeri su dobili znatno šire znanje o strateškom upravljanju poduzećima.

Metodologija balanced scorecarda prevodi strategiju poduzeća u inicijative, mjere i učinke. Poduzeća koja su prihvatila i provela balanced scorecard ubrala su plodove i znatno su unaprijedila vlastito poslovanje.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51446

Izdavač i godina:

MASMEDIA, 2007.

Broj stranica:

370

Uvez:

TVRDI

Format:

23X16CM

Stanje

IZVRSNO

Dodaj u košaricu