Pecau, Kordej, Chuckry, O’ Grady: Tajna Povijest svezak 11, 12, 13, 14

70.00kn

Šifra: BS-17718

Izdavač i godina: Algoritam, 2010.

Broj stranica: 204

Uvez: tvrdi

Format: 32 x 23 cm

Stanje: izvrsno

2 na zalihi

Kategorije: ,

Opis

• Tko je podigao grad čije ruševine Saint James Philby pronalazi u središtu velike Arapske pustinje?
• Što se 1919. dogodilo u seocetu Černobilu u Ukrajini?
• Zašto redovnik Rasputin izgara od želje da pokrene ekspediciju na rijeku Tungusku u zapadnome Sibiru?
• Kakve je prirode sastanak na otoku Man na kojemu je sudjelovao i britanski premijer Winston Churchill u rujnu 1940.?
• Što je sve uključivao pakt što ga je američka vlada sklopila s mafijom netom prije iskrcavanja na Siciliji, 10. srpnja 1943.?
• Zašto je predsjednik Roosevelt inzistirao da se 14. veljače 1945. zaustavi na Crvenome moru kako bi se susreo s Ibn Saudom, čuvarom svetih mjesta u Meki?

SVEZAK 11
NADJA
Godina je 1940. Dok se Curtis na čelu eskadrile Spitfirea bori u ratu za Veliku Britaniju, Arhonti pokušavaju udružiti snage protiv ljudi Guillaumea de Leccea. Čini se, međutim, kako će ovaj naposljetku izvojevati pobjedu i Europu upregnuti u svoj jaram…

SVEZAK 12
LUCKY POINT
Godina je 1942. Nakon dvije godine ratovanja, vojna se sreća konačno okreće u korist saveznika. Guillaume de Lecce nije, međutim, još rekao svoju posljednju riječ. Kakvi se to pokusi provode u zlokobnome kompleksu T4? Po kakve su to tajne Guillaumeovi agenti došli u Bejrut?

SVEZAK 13
SUMRAK BOGOVA
Ljeto je 1943. Treća godina rata, gotovo posvuda sile crnoga reda počinju uzmicati. Zahvaljujući potpori mafijaških obitelji, iskrcavanje saveznika na Siciliju Erlinu će možda konačno omogućiti da se domogne drevne relikvije koja će definitivno zapečatiti sudbinu Guillaumea de Leccea.

SVEZAK 14
ČUVARI
Godina je 1945. Dvije atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki po svemu sudeći stale su na kraj demonskome djelovanju Guillaumea de Leccea. U oslobođenome Parizu, čovjek koji je preživio logore smrti ponovo uči živjeti. Preživio je zahvaljujući “zvijezdi”, čudnoj tarot-karti koju mu je pjesnik Robert Desnos dao trenutak prije svoje smrti u logoru Terezin. Daniel Rosenthal tada će uroniti u svijet za koji nije ni znao da postoji i u povijest o kojoj udžbenici ne pišu: Tajnu povijest.