Predrag Lucić: Gusle u magli

50.00kn

Šifra: BS-09793

Izdavač i godina: Algoritam, 2013.

Broj stranica: 567

Uvez: meki

Format: 22 x 14 cm

Kategorija:

Opis

Predrag Lucić: Gusle u magli (čitanka iz prirode i društva za treće razrede glazbenih, književnih i medicinskih škola)… Ova je čitanka jedinstveno autorsko djelo kojemu bi i prema najstrožim scientometrijskim kriterijima impakta i citatnosti trebalo dati alkaloidno-akademsku ocijenu AAA1. Čitanka istovremeno popularizira znanost i oznanstvenjuje populizam.
Knjiga je podijeljena na dva polugodišta. U prvom se obrađuje intermedijalna tema: “Outlet iznad kukavičjeg gnijezda”, dok se drugo polugodište bavi temom naslovljenom: “Stečaj kroativnog pisanja”. Neke od jedinica koje obrađuje “Outlet” su: “Priroda i dioničko društvo”, “Suncobranska pukovnija”, “Crpka u Hrvata”, “Klinički bolonjski centar”… Drugo se polugodište bavi temama poput: “Hrvatska jezična lirika”, “Hrvatska književna draž”, “Živio život i borba protiv njega” te “Hrvatska briseljska stranka”.

– Stvarateljski credo novinarstva Predraga Lucića uokviruje jedna riječ – sloboda. Duže od tri desetljeća radio je kao novinar i nikada nije pristao ni na jedan politički niti bilo kakav drugi vanprofesionalni pritisak

  • Javno najpoznatiji kao novinar i satiričar, Lucić  je bio izniman književnik, književni urednik i dramatičar.

 

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Predrag Lucić: Gusle u magli”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *