Robert Lomas: Tesla – Čovjek koji je izumio dvadeseto stoljeće

80.00kn

NA SKLADIŠTU. DOSTUPNO ODMAH PREKO INTERNETSKE PRODAJE, U ANTIKVARIJATU U ROKU OD 24 SATA

Šifra: BS – 27363

Izdavač i godina: V.B.Z., 2006.

Broj stranica: 171

Uvez: tvrdi

Format: 24×17 cm

Stanje: izvrsno

Opis

Bez genijalnih Teslinih izuma (radio, indukcijski motor na izmjeničnu struju, uređaji za bežični prijenos električne energije…) Zemlja uopće ne bi bila blještavo mjesto. Novoprobuđeni interes za Teslu ponukao je i hrvatske nakladnike da o 150-godišnjici njegova rođenja gotovo istovremeno objave nekoliko knjiga o Tesli, od kojih će široj čitalačkoj publici možda najprihvatljivija biti baš ova biografija.

Kao predavač inženjerskog menadžmenta na Sveučilištu u Bradfordu, Robert Lomas je i vrlo dobar poznavatelj područja Teslina djelovanja. Izmjenjujući dijelove Tesline životne priče i dijelove koji čitatelju približavaju Teslin znanstveni genij, Lomas prati Teslu od ukrcavanja na brod koji će ga odvesti u Ameriku pa do smrti, a između toga nižu se dijelovi “male povijesti ekektriciteta”, opisi pojedinih izuma, i njihov nastanak.

Posebno su zanimljivi dijelovi koji prepričavaju Tesline kontakte s brojnim suvremenicima iz branše (Edison, Westinghouse, Marconi…) koji su ga ne jednom izigrali, pogotovo u financijskom aspektu. No, paradoksalno, možda je tako bilo i bolje, inspirativnije po Teslu, a na sreću čovječanstva.