Roman Simić Bodrožić: Nahrani me

10.00  (75.35 kn)

SKU: BS-51772 Kategorija:

Opis

Cijeli novi svemir nastaje rođenjem djeteta, ali i strah, i strepnja, i neizvjesnost. Na sličan način kao i u nagrađenoj knjizi “U što se zaljubljujemo”, Roman Simić Bodrožić i u ovoj priče povezuje jednim pitanjem, niti koja svoj početak i kraj nalazi u roditeljstvu. Junaci ovih priča svijet mjere koracima djece, majki i očeva, svojim nesporazumima i ljubavima, svime što itekako dobro poznajemo. I kao obično kod Simića Bodrožića, sve je to stvar srca.

Još jednom, centar je autorova interesa čovjek, ali ako je to u prethodnoj knjizi bilo zaljubljeno dvoje, sada ih je troje: jer svijet se mijenja kada u njega uđe dijete. U knjizi “Nahrani me” Roman Simić Bodrožić pokazuje se kao vrstan “chef” koji dotjeranim rečenicama sljubljuje prošlost i sadašnjost, muškarce i žene, neobične razglednice i tužne lisice, uspomene koje tonu i vodu u čamcu umjesto oko njega. Sljubljuje zatim ljubomoru, prijateljstvo i mitske priče, udaljene otoke i vlastite tužne demone. Naprosto sve što uzmete s jelovnika ovdje je odlično. Čitajući ove priče, imao sam dojam da sam bolji čovjek nego što jesam.

Zoran Ferić

I ova knjiga potvrđuje veliko pripovedačko umeće svoga autora. U pričama koje naizgled govore o malim događajima u često jednoličnim životima njihovih junaka, Roman Simić Bodrožić zapravo opisuje univerzalne sukobe između ljubavi i mržnje, nežnosti i nerazumevanja, snova i jave, prikazujući ih u crno-belom svetu rata i mira, odnosno sumorne prošlosti i neizvesne budućnosti. Ovo su izvrsne priče koje čitaoca neće ostaviti ravnodušnim.

David Albahari

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51772

Izdavač i godina:

Profil, 2012.

Broj stranica:

157

Uvez:

Meki

Format:

20×15 cm.

Stanje:

Izvrsno

Dodaj u košaricu