Skupina autora: Mostar u slici i riječi

30.00  (226.04 kn)

SKU: BS-42926 Kategorija:

Opis

Monografija “Mostar u slici i riječi” službena je monografija Grada Mostara. Objavila ju je izdavačka kuća “Stanek” po uzoru na najbolje svjetske monografije. Opremljena je s oko 350 visokokvalitetnih fotografija, a namijenjena je poslovnim suradnicima, turistima, kao i najširoj čitateljskoj publici.
Osim promoviranja prirodnih i kulturnih znamenitosti Mostara i njegove okolice, cilj izdavanja monografije je i obogaćivanje kulturnog života, unapređenje razvoja turizma, poticanje zanimanja za bogatstvo kulturne i prirodne baštine te pobuđivanje svijesti o očuvanju ove jedinstvene baštine koju ima grad Mostar.
Monografija “Mostar u slici i riječi” je jedina monografija koja predstavlja današnji Mostar. Autentičan je prikaz grada kroz obilje vrhunskih fotografija i zanimljivih tekstova iz sadašnjosti Mostara, uz tekstove s povijesno-kulturološkim okvirom nastanka i razvitka Mostara, skice te fotografije arheoloških pronalazaka.
Uređena je u više cjelina koje obrađuju nastanak i povijest Mostara; arhitekturu grada; urbanizam; prirodne ljepote; gastronomiju; najvažnije događaje u gradu; umjetnost, glazbu, kazalište, likovnost, književnost; ljude i običaje te okolicu Mostara.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-42926

Izdavač i godina:

STANEK, 2008.

Broj stranica:

273

Uvez:

TVRDI

Format:

36X26CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu