Stanley Plumly: The Immortal Evening

12.00  (90.41 kn)

NA SKLADIŠTU. DOSTUPNO UNUTAR 24H U ANTIKVARIJATU ILI ODMAH PUTEM INTERNETSKE NARUDŽBE.

SKU: BS-51349 Kategorija:

Opis

Autor vrlo hvaljenog Posthumnog Keatsa, hvaljenog kao "punog... onih prolaznih trenutaka koje nazivamo genijalnošću" (Washington Post), sada pruža prozor u živote Keatsa i njegovih suvremenika u ovom briljantnom novom djelu.

28. prosinca 1817. slikar Benjamin Robert Haydon priredio je ono što je u svojim dnevnicima i autobiografiji nazvao "besmrtnom večerom". Želio je upoznati svog mladog prijatelja Johna Keatsa s velikim Williamom Wordsworthom i s prijateljima proslaviti njegovu dosad najvažniju povijesnu sliku, “Kristov ulazak u Jeruzalem,” u kojoj Keats, Wordsworth i Charles Lamb (također gost na stranka) pojavio se. Nakon promišljenih i zabavnih rasprava o poeziji i umjetnosti i njihovom odnosu s prosvjetiteljskom znanošću, zabava je prerasla u živahnu, bučnu večer. Ovaj legendarni događaj pokazao bi se vrhuncem u životima ovih besmrtnika.

Prekrasno i duboko djelo nevjerojatne briljantnosti, Besmrtna večer gleda na večeru kao na leću kroz koju se mogu razumjeti životi i rad ovih legendarnih umjetnika i promišljati o besmrtnosti genija.

Dobitnik nagrade Truman Capote za književnu kritiku

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51349

Izdavač i godina:

W.W. NORTON & COMPANY, 2014.

Broj stranica:

368

Uvez:

MEKI

Format:

21X13CM

Stanje

IZVRSNO

Dodaj u košaricu