Stephen Fried: Muška posla : Seks, ljubav i prljavo rublje

70.00kn

Šifra: BS – 34262

Izdavač i godina: Planetopija, 2008.

Broj stranica: 174

Uvez: meki

Format: 19×16 cm

Stanje: izvrsno

Opis

„Svake nedjelje ujutro, u 7:30, svojoj supruzi donosim šalicu kave u krevet. I svaki put mi zijevajući izgovori istu rečenicu.
“Lijepo se igraj s dečkima”, kaže Diane prije nego se prevrne na drugu stranu i nastavi spavati. “I nemoj se ozlijediti.”

To baš i nije govor kojim će me ohrabriti prije odlaska na razgibavanje. Ali, iz mnogo razloga dijelim njezinu zabrinutost oko te partije košarke na pola igrališta koju s istim dečkima igram još od 1991. godine. Bit naše igre, u kojoj prosječna dob igrača iznosi pedeset godina, nije u pobjedi. Bit je u tome da si nakon tekme, bez ičije pomoći, sposoban na vlastitim nogama doći do jacuzzija. Bit je u tome da si u stanju sljedeći put doći na tekmu…”

Svaka žena želi muškarca koji će otvoreno razgovarati s njom – da je muškarac nasmijava, rasplače, govori istinu ili je utješi nevinim lažima. I naći će ga u ovoj knjizi. Fried je odani muž, ali i dalje je tipično muško… Ovi zabavni, dirljivi eseji otkrivaju nedokučivo i često izluđujuće ponašanje muškarca u braku – u ljubavi, prijateljstvu, u kuhinji, svlačionici ili spavaćoj sobi.

Fried piše otvoreno, mudro i nježno, a često će vas natjerati i da se glasno nasmijete.