Stipe Božić: K2 trijumf i tragedija

14.00  (105.48 kn)

Opis

Najuspješniji hrvatski alpinist svih vremena osvojio je tri najviša svjetska vrha (Mount Everest, K2 i Kangchenjunga), popeo se na najviše vrhove svih kontinenata te i spenjao sve najteže alpske stijene. Mnogi od tih uspona bili su iznimno teški i opasni, mnogi su, na žalost, uzeli i ljudske žrtve, ali za samog Božića najopasniji je bio uspon na drugi najviši vrh svijeta, 8611 metara visoki K2.Upravo zbog velikog broja žrtava, K2 alpinisti zovu “Divljom planinom” i smatraju je najopasnijom od svih osamtisućnjaka, puno težom za uspon od samog Everesta.

Knjiga K2 – trijumf i tragedija potresna je i dramatična priča o usponu na tu “Divlju planinu, sportskom trijumf u koji se prilikom silaska s vrha  pretvorio u tragediju i grčevitu borbu za preživljavanje. Stipe Božić autor je više alpinističkih i putopisnih knjiga, ali upravo u ovoj knjizi ispripovijedao je svoje najdramatičnije penjačko iskustvo, koje ga je dovelo do psihičkog i fizičkog ruba, i tijekom kojeg se neprestano borio i za svoj život i za život svojih penjačkih partnera.

»Na planini K2 granica između pobjede i tragedije osobito je tanka. Godine 1993. ni mi tog iskustva nismo bili pošteđeni.«
VikiGrošelj

“Dramatično, potresno i sjajno napisano. Najveće iskušenje najuspješnijeg hrvatskog alpinista.”
Zoran Ferić

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51042

Izdavač i godina:

VBZ, 2014.

Broj stranica

167

Uvez:

MEKI

Format:

23X15CM

Stanje

IZVRSNO

Dodaj u košaricu