Tom Clancy: Jasna i neposredna opasnost

16.00  (120.55 kn)

SKU: BS-42732 Kategorije: ,

Opis

Svojim prvim romanom o Jacku Ryanu, bivšem marincu a sada sveučilišnom profesoru, koji postaje nevoljki suučesnik u prebjegu sovjetske podmornice, Tom Clancy postao je preko noći najpoznatiji pisac vojnošpijunskih tehno-trilera.
Nakon Lova na Crveni oktobar (objavljenog u biblioteci Gama Zvonimira Majdaka, “Mladost” 1989.) slijedili su romani Patriotske igre, u kojem Ryan spašava britanskog prestolonasljednika od IRA inih atentatora, i Kardinali Kremlja, o uspješno izvedenom bijegu visokog dužnosnika KGB-a u SAD, opet s Ryanom kao glavnim likom.
U romanu Jasna i neposredna opasnost, kao odgovor na pojačanu kontrolu američkih granica zbog krijumčara droge, kolumbijski narko-kartel naručit će ubojstvo američkog ambasadora u Bogoti i direktora FBI-a koji se tamo zatekao u posjetu. Takav direktan izazov američki će predsjednik shvatiti kao “jasnu i neposrednu opasnost”, što je inače zakonska formulacija koja mu omogućuje korištenje oružanih snaga, ovaj put u tajnoj operaciji čišćenja Medellinskog trokuta, područja u Kolumbiji gdje se priprema najveći dio sirovine za proizvodnju droge. No ni ova, kao ni jedna dosad izvedena operacija na terenu neće završiti lako kao što se činila na papiru. Jacku Ryanu će to prvom postati jasno.
U svom tipičnom stilu, s mnoštvom likova i nizom paralelnih radnji. Clancy će ispisati sedamsto stranica prepunih vojnih akcija, političkih intriga, zločinačkih zavjera i herojskih spašavanja. Clancyjev duboki patriotizam i simpatija za požrtvovne ljude u vojnoj odori nikad nije bila dvojbena, kao ni njegov prezir prema političarima koji stavljaju tuđe živote na kocku radi vlastitog probitka, krijući se u svojim luksuzno namještenim klimatiziranim uredima.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-42732

Izdavač i godina:

ALGORITAM, 1999.

Broj stranica:

719

Uvez:

TVRDI

Format:

24X16CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu