Bernice Eisenstein: Kad vam roditelji prežive holokaust

10.00  (75.35 kn)

SKU: BS-46517 Kategorije: ,

Opis

Riječima i crtežima ova knjiga donosi sjećanja Bernice Eisenstein na odrastanje u Torontu pedesetih godina 20. stoljeća, određeno sjenom koja će se nakon što su joj roditelji preživjeli Holokaust, trajno nadviti i nad nju. Istodobno je knjiga protkana zabavnim prisjećajima i sitnicama iz svakodnevice, što ju u literaturi vezanoj uz Holokaust čini posebnom i prepoznato je kao velika njezina vrlina.

Eisenstein je umjetnica i crteža i riječi. […] “Ne zaboravi” središnji je nauk židovstva. U ovom svojem iskazu počasti Eisenstein pokazuje da je itekako naučila lekciju.
Publishers Weekly

Živom prozom i izvanrednim crtežima Eisenstein gradi emocijama bogatu i vizualno čarobnu priču… ovo dirljivo, plameno pošteno svjedočanstvo obraća se univerzalnosti pamćenja i gubitka.
AOL Books

Suigrom riječi i slika Eisenstein oživljuje zatvoreni svijet svojih roditelja i njihove Grupe koja je preživjela Holokaust. Neke njezine opise neću nikada zaboraviti.
The Globe and Mail

Moćna i emocijama nabijena memoarska knjiga… Među najboljim dosad napisanim tekstovima o najbrutalnijoj ljudskoj katastrofi XX. stoljeća.
NOW Magazine

Premda je ovo mračna knjiga, puna prikaza o ljudima koji su preživjeli pokolj i s njim nastavljaju živjeti, oko neće uvijek zasuziti zbog patnji. Knjiga je protkana zabavnim prisjećajima i veselim sitnicama. Fantastični crteži tvore pratnju njezinih tema. Pripremite rupčiće. Prikladno za sve knjižnice.
Library Journal

Jedinstveno zatravljujuća artikulacija koja ide iz samoga srca… Trijumf emocija i estetike.
Canadian Jewish News

Dodatne informacije

Šifra:

BS-46517

Izdavač i godina:

FRAKTURA, 2010.

Broj stranica:

217

Uvez:

TVRDI

Format:

23X17CM

Stanje:

IZVRSNO

Dodaj u košaricu