Catherine Nixey: The Darkening Age

12.00  (90.41 kn)

SKU: BS-51140 Kategorija:

Opis

Značajna knjiga New York Timesa, dobitnik nagrade Jerwood od Kraljevskog društva za književnost, izbor urednika New York Timesa Book Review i proglašena knjigom godine od strane časopisa Telegraph, Spectator, Observer i BBC History, ova hrabra nova povijest uspona kršćanstva pokazuje kako su njegovi radikalni sljedbenici pomogli uništiti grčku i rimsku civilizaciju.

Darking Age uglavnom je nepoznata priča o tome kako je militantna religija namjerno napala i potisnula učenja klasičnog svijeta, uvodeći stoljeća bespogovornog pridržavanja "jedne prave vjere".

Unatoč dugotrajnom mišljenju da su rani kršćani bili krotki i blagi, da su odlazili u mučeničku smrt pjevajući pjesme ljubavi i hvale, istina je, kako otkriva Catherine Nixey, vrlo drugačija. Daleko od toga da su bili krotki i blagi, bili su nasilni, nemilosrdni i suštinski netolerantni. Za razliku od politeističkog svijeta, u kojem dodavanje jedne nove religije nije činilo temeljnu razliku u odnosu na stare, ova nova ideologija je tvrdila ne samo da je to put, istina i svjetlo, već da je, šireći se, svaki drugi način bio pogrešan i morao je biti uništen. Od prvog stoljeća do šestog, oni koji nisu bili u skladu s njegovim vjerovanjima proganjani su na sve moguće načine: društvene, pravne, financijske i fizičke. Njihovi žrtvenici su prevrnuti, a hramovi srušeni, kipovi razrezani na komade, a svećenici ubijeni. Bilo je to uništenje

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51140

Izdavač i godina:

PAN BOOKS, 2017.

Broj stranica:

305

Uvez:

MEKI

Format

20X12CM

Stanje

IZVRSNO

Dodaj u košaricu