Charles Pellegrino: Povratak u Sodomu i Gomoru

100.00kn

NA SKLADIŠTU. DOSTUPNO ODMAH PREKO INTERNETSKE PRODAJE, U ANTIKVARIJATU U ROKU OD 24 SATA

Šifra: BS – 22422

Izdavač i godina: Mozaik knjiga, 2007.

Broj stranica: 358

Uvez: tvrdi

Format: 24×17 cm

Stanje: izvrsno

Opis

«Povratak u Sodomu i Gomoru» djelo je osebujnog pisca, znanstvenika i pustolova, čovjeka kojeg nazivaju «stvarnim Indiana Jonesom», dr. Charlesa Pellegrina. «Povratak u Sodomu i Gomoru» epska je saga o otkriću u kojem se isprepliću znanost, povijest i napetost – prva knjiga koja je okupila arheologe, znanstvenike i teologe kako bi proučili iste dokaze i istražili neriješene biblijske tajne.

Je li vulkan razdvojio crveno more?
Jesu li znanstvenici pronašli Evu?
Je li rijeka Jordan doista prestala teći onog dana kad je srušen Jerihon?
Zašto se Mojsije ne spominje nigdje osim u Bibliji?
Kako znamo da su Sodoma i Gomora stvarno postojale?
Što su nam u nasljeđe ostavile prirodne katastrofe u osvit civilizacije?

«Povratak u Sodomu i Gomoru» epska je saga o otkriću u kojem se isprepliću znanost, povijest i napetost – prva knjiga koja je okupila arheologe, znanstvenike i teologe kako bi proučili iste dokaze. U ovoj uzbudljivoj pustolovini, Pellegrino nas vodi u najtajanstvenije od svih drevnih svjetova: izgubljene biblijske svjetove, omogućujući nam da drevne ostatke sagledamo u sasvim novom svjetlu – i kao fascinantne prozore u prošlost i kao životopisne putokaze za budućnost. Charles R. Pellegrino priznat je i ujedno kontroverzan autor, poznat po svom interdisciplinarnom povezivanju i simultanom bavljenju entomologijom, forenzikom, paleogenetikom, astrobiologijom i podmorskom arheologijom. Autor je čak 18 knjiga iz područja popularne znanosti, kao i svjetskog bestsellera New York Timesa “Her Name, Titanic”.

Pellegrinova posljednja knjiga još je jedan kontorverzan naslov: «The Jesus Family Tomb: The Discovery, the Investigation, and the Evidence That Could Change History» (2007). Knjiga je ujedno poslužila Jamesu Cameronu za snimanje dokumentarnog filma na istu temu za Discovery Channel. Charles Pellegrino živi i radi u New Yorku.