Diane Setterfield: Trinaesta priča

13.00  (97.95 kn)

SKU: BS-51041 Kategorija:

Opis

Vida Winter je najuspješnija spisateljica današnjice, ikona i enigma u isto vrijeme. Njezini romani prodaju se u milijunskim nakladama, no glad medija za pojedinostima iz njezina privatnog života autorica gasi tako da novinarima nudi desetke fantastičnih priča o sebi – od kojih nijedna, naravno, nije istinita. Suvremeno istraživačko novinarstvo pokleklo je pred izazovom – svi znaju da je Vida Winter izmišljeno ime, ali tko se krije iza njega, otkud dolazi ta tajanstvena žena nevjerojatne mašte, gdje su joj korijeni i odakle potječe – sve je to obavijeno maglom…

Debitantski roman autorice Diane Setterfield, tragična i iznimno napeta priča o ukletoj obitelji Angelfield i mračnim obiteljskim tajnama, privukao je veliku medijsku pozornost i odličnu recepciju čitatelja diljem svijeta najviše zbog zapleta koji ne posustaje, vrlo dobre karakterizacije i njegovana stila kojim podsjeća na klasike.

Roman “Trinaesta priča” preveden je na četrdeset svjetskih jezika, našao se na mnogim listama za izbor romana godine i dobitnik je nagrade Quills za najbolji debitantski roman (istom nagradom ovjenčana je svojedobno i “Povjesničarka” E. Kostove).

Nadolazeća ekranizirana verzija samo će povećati zanimanje za ovo originalno djelo. Naime, filmska prava na ovaj bestseler otkupio je producent filmova o Harryju Potteru, a scenarij piše oskarovac Christopher Hampton.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51041

Izdavač i godina:

ALGORITAM, 2007.

Broj stranica

382

Uvez:

TVRDI

Format:

24X15CM

Stanje

IZVRSNO

Dodaj u košaricu