Josip Bratulić i Stjepan Damjanović: Hrvatska pisana kultura 1-3

50.00  (376.73 kn)

NAPOMENA: NEMA OVITAK.

Nema na zalihi

Pridružite se listi čekanja kako biste dobili e-poruku kada ovaj proizvod postane dostupan

SKU: BS-42835 Kategorija:

Opis

1/3

Monografija ‘Hrvatska pisana kultura’ akademika Josipa Bratulića i Stjepana Damjanovića rezultat je nastojanja da se pregledno i na jednom mjestu predstave najznačajniji tragovi hrvatske pisane kulture u povijesnoj vertikali u rasponu od devet stoljeća. Kronološki prikaz kulturne proizvodnje obuhvaća djela različita karaktera: najviše ih ima iz područja književnosti i jezikoslovlja, no zastupljeni su i relevantni teološki, pravni, povijesni, filozofski i leksikografski tekstovi.

IZ RECENZIJA:

Posrijedi je iznimno vrijedna knjiga, značajan prilog hrvatskoj kulturi. Pisana je stručno, metodološki konsekventno, ali pristupačno i primjerenim diskursom. Namijenjena je raznolikoj publici: intelektualcima, studentima, akademskoj zajednici u najširem smislu riječi, ali i svima koji se zanimaju za pisanu riječ i cijene dobru knjigu.
prof. dr. sc. Krešimir Nemec

Knjiga obuhvaća 200 najvažnijih djela hrvatske pisane kulture u razdoblju od VIII. do XVII. stoljeća, pisane hrvatskim, latinskim i staroslavenskim jezikom, odnosno latinicom, glagoljicom i ćirilicom. Zastupljeni su svi oblici pisane kulture: natpisi, grafiti, rukopisi, tiskane knjige, te različite vrste knjiga: misali, brevijari, evanđelistari, molitvenici, zbornici, statuti, rječnici, gramatike, enciklopedije, leksikoni i priručnici. U knjizi su obrađene stilske epohe srednjeg vijeka, humanizma i renesanse i baroka s prikazom povijesnih, političkih, kulturnih, književnih i jezičnih prilika na hrvatskim prostorima od VIII. do XVII. stoljeća.

Prikazano je više od 400 originalnih likovnih priloga u boji. Knjiga zadrži raznovrsna kazala za brzo pronalaženje i kretanje kroz sadržaje knjige: kazalo djela, kazalo imena i kazalo likovnih priloga.

Na kraju knjige su vrlo opsežni sažeci na engleskoim i njemačkom jeziku.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-42835

Izdavač i godina:

VEDA, 2005.

Broj stranica:

359-270-285

Uvez:

TVRDI

Format:

28X21CM

Stanje:

IZVRSNO

Pročitaj više