Madeline Miller: Kirka

13.00  (97.95 kn)

SKU: BS-51405 Kategorija:

Opis

U kući Helija, Boga Sunca i najmoćnijega Titana, rađa se kći Kirka, neobično dijete: ni moćna poput oca ni opako zamamna poput majke. Potraživši društvo u svijetu smrtnika, otkriva da ipak ima moć: moć čarobnjaštva koja prijeti i samim bogovima. Osjećajući se ugroženima, protjeruju je na napušten otok na kojemu ona usavršava okultno umijeće, pripitomljava divlje zvijeri i s vremenom susreće mnoge od najslavnijih mitoloških likova, među kojima, naravno, i Odiseja.

No Kirka nehotice navlači na sebe gnjev i ljudi i bogova, a kako bi zaštitila ono što najviše voli, mora skupiti svu snagu i jednom za svagda odlučiti želi li pripadati društvu bogova među kojima je rođena ili smrtnika koje je zavoljela.

Uvjerljivi likovi, visoka jezično-stilistička razina pripovijedanja i neodoljiva napetost čine “Kirku” – drugi roman američke spisateljice Madeline Miller – intrigantnom pričom o obiteljskom suparništvu, dvorskim spletkama, ljubavi i gubitku, koja ujedno slavi nesalomljivu žensku snagu u svijetu kojim vladaju muškarci.

Dodatne informacije

Šifra:

BS-51405

Izdavač i godina:

PROFIL, 2018.

Broj stranica:

356

Uvez:

MEKI

Format:

22X15CM

Stanje

VRLO DOBRO

Dodaj u košaricu