Michel Schooyans: Skriveno lice UN-a – Prema novoj svjetskoj vladi

80.00kn

Šifra: BS-17743

Izdavač i godina: Verbum, Split, 2006.

Broj stranica: 300

Uvez: tvrdi

Format: 21 x 14 cm

Stanje: izvrsno

Kategorija:

Opis

U ovoj atraktivnoj i intrigantnoj knjizi, raskidajući sa svim tabuima, Michel Schooyans pokazuje da su se Ujedinjeni narodi posljednjih desetljeća poprilično udaljili od Deklaracije o ljudskim pravima iz 1948. godine. Umjesto da štiti i promiče temeljna ljudska prava UN sada inzistira na vrlo promjenjivim sporazumima što ovise isključivo o ideološkom ključu otvarajući tako prostor homoseksualnim brakovima, eutanaziji, kontroli rađanja itd. Uz to se financiraju nevladine organizacije koje potiču takva stajališta te se vrše pritisci na države da usvoje zakone njima po volji.
Istodobno, koristeći se međunarodnim pravom, UN radi na piramidalnoj koncentraciji vlasti, stvarajući novi svjetski poredak. Rastakajući tako suverenost nacija, UN se postavlja kao svjetska naddržava koja na sve više centraliziran način nadzire informacije, zdravlje i pučanstvo, prirodna bogatstva, svjetsku trgovinu i sindikalne organizacije, konačno – i nadasve – pravo i politiku.
Prokazujući navedene procese i ideologije koje im stoje u korijenu, autor poziva na čvrstu i žurnu reafirmaciju uloge građanskoga društva, na obranu prava nacionalnih država te na ponovno otkrivanje dostojanstva ljudske osobe i temeljnih vrijednosti zapadne civilizacije