Simo Mraović-Konstantin Bogobojazni & Laku noć Garbo, Između usana, Na zemlji je sjena, Rimljanima nedostaje milosti, Sezona otrova

9.00  (67.81 kn)

Šifra: BS-38879

Izdavač i godina: Durieux, 2003.

Broj stranica: 352

Uvez: meki

Format: 20×13 cm

Stanje: izvrsno

Samo 1 komad(a) na zalihi

Opis

“Roman Konstantin Bogobojazni Sime Mraovića otvorio je jedan od većih posthadezeovskih književnih skandala. Opisujući u prividno frivolnom tonu prvu polovicu 90-ih i prpošnog pjesnika Konstantina, pripadnika »manjinskog naroda«, koji skrivajući se od vojne policije obilazi svoje ljubavnice, bircuze i noćne klubove, iziritirao je mainstream kritičare dotle da su autora prozvali kao besramnika i jedan potpuno bezazlen tekst usporedili s najmračnijim projektima obavještajno-književnog inženjeringa. (…)
Simo Mraović autor je i pet vrhunskih zbirki poezije, od mladenačke Sezone otrova do lakonske Laku noć Garbo, i jedan od rijetkih koji ne nude »staru« robu, nego se pošteno mijenjaju iz knjige u knjigu. Ovaj »reader« donosi svojevrsna sabrana djela tog pjesnika koji je, kao i njegov junak Konstantin, agresivno nasilje devedesetih propasirao kroz lutanja u kojima je označio, vrlo precizno, jednu prijapsku i podzemnu topografiju ’dobrostivoga grada Zagreba’.” (Dalibor Šimpraga)

Dodaj u košaricu