Emile Zola – Zver – čovek

19.91  (150.01 kn)

Emile Zola – Zver – čovek.  Naslovnica i tehnička oprema Pavle Bihaly. Rijetko. Stanje: vrlo dobro.
Šifra: 0861

Izdavač: Nolit, Beograd

Autor: Emile Zola

Godina izdanja: 1940.

Uvez: meki s omotom

Broj stranica: 329

Format: 20×14 cm

 

Opis

Jedan od najboljih francuskih pisaca, Emil Zola, u svojim knjigama doticao se raznih tema. Pisao je puno o čemu govori i podatak da je za 22 godine napisao 20 knjiga, od kojih su neke velika djela francuske i svjetske književnosti.

Ozbiljnost u pristupu nekim temama ogleda se u knjizi “Čovjek – zvijer”, u kojoj se vidi da je piscu dobro poznat život željezničara. Ne samo život željezničara, on piše i o samim vozovima, detaljno, pa čak i kako se prave i rade.

Iako je pisao o raznim stvarima sve te teme se mogu svesti na zanimanje za čovjeka, odnosno njegovu prirodu.

U knjizi “Čovjek – zvijer” opisuje muškarce, žene, stare, mlade, lijepe, ružne, bogate, siromašne ali koji se, sticajem okolnosti ili zbog poremećenosti uma, pretvaraju u ubice.

Naveo je niz primjera u kojima “prilika čini lopova” i razne situacije i okolnosti koje dovode do slučajnih ili pomno planiranih ubistava.

Pavle Bihaly (uređivač ovog izdanja) je osnovao danas već uvelike poznatu izdavačku kuću “Nolit”, te postigao veliki uspjeh. Ne samo da je bio glavni i odgovorni urednik, već i grafički dizajner, prevodilac, pisac mnogobrojnih eseja i stvaralac legendarnih intervjua.  Uz utjecaj koji je imao na zapadu Pavle je napravio čvrsta prijateljstva i poslove sa nekim od najpoznatijih svjetskih imena kao što su: Jack London, Pablo Picasso, Albert Einstein, Bertolt Brecht, Gustav Krklec, Teodor Dreiser, Maksim Gorki, Egon Ervin Kiš, Erich Maria Remarque i mnogim drugima.

Dodaj u košaricu